15-08-07

Tarzan.

1
Een baby blijft alleen achter in een boomhuis, nadat zijn beide ouders vermoord zijn door cheeta Sabor. Gorillamoeder Kala (stem Glenn Close) heeft ook net haar baby verloren door Sabor. Ze hoort de mensenbaby huilen en besluit te gaan kijken. Als ze ziet wat er gebeurd is en ze ziet dat Sabor nog steeds in huis is om zijn werk af te maken, aarzelt Kale geen moment. Ze pakt de baby en gaat er vandoor. Maar Sabor doet zijn best om dit hapje niet te laten gaan. Kala's wil is echter sterker en ze redt de baby. Ze besluit het mensenkind op te voeden als haar eigen kind, maar de Zilverrug Gorilla en leider van de groep Kerchak (stem Lance Hendriksen) is het hier niet mee eens. Kala zet toch door en noemt de Baby Tarzan. 
Al gauw merken ze dat het niet eenvoudig is om een mensenkind op te voeden. Vooral als Tarzan groter wordt komt hij regelmatig in de problemen. Hij heeft 1 vriendje Tuk, een gorillakind. Andere gorilla kinderen vinden het maar niets dat Tarzan overal bij is. Ze moeten steeds op hem wachten, hij kan ze niet bijhouden. Tuk verzint een soort ontgroeningritueel. Als het lukt, mag Tarzan voortaan meespelen. Tuk zegt dat hij een olifantenhaar moet afleveren. Juist op dat moment bevindt zich onderaan de waterval een Olifantenkudde en Tarzan aarzelt niet en springt. Hij komt terecht bij de erg neurotische en super hygiënische Tantor, een baby olifant. Hij ziet Tarzan aan voor een piranha en de hele kudde vlucht, dwars door het gorillakamp. Kerchak boos en Tarzan bedroeft.
Tarzan (Tony Goldwyn) groeit op en leert met alle dieren praten en verplaatst zich door de jungle als geen ander. Hij is sneller dan menige aap in de buurt en hij redt zelfs het leven van Kerchak als deze aangevallen wordt door Sabor. Tot er op een dag schoten gehoord worden. Kerchak beveelt de groep te vertrekken maar Tarzan is nieuwsgierig. Hij ziet een mens in nood. Jane (Mimi Driver) wordt gepest door een groep apen en Tarzan redt haar uit de benarde situatie. Hij komt erachter dat zij van zijn soort is, of liever gezegd andersom. Hij raakt in de war, vooral als hij meer met Jane en haar vader optrekt en leert praten. Hij ziet mooie plaatjes van wat er allemaal buiten de jungle gebeurt. In de expeditie groep zit ook een minder oprecht type. Die wil alleen maar gorillahuiden verkopen, terwijl Jane en haar vader de gorilla's echt willen bestuderen. Dit lukt echter niet voordat de boot vertrekt en Tarzan loopt in een val. Er wordt tegen hem gezegd dat Jane wel blijft als de eenmaal de gorilla's gezien heeft. Tarzan besluit het risico te nemen....... Dat had hij beter niet kunnen doen, want het loopt niet zo af als hij gehoopt had.

1999

19:41 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lance henriksen, tarzan |  Facebook |

03-08-07

Brother Bear 2.

706302_DV_L_F

De jonge jager Kenai, die snel volwassen wilde worden, onderging de rituelen voor zijn mannelijkheid volgens de rituelen van het dorp. Daarbij kreeg hij zijn Totem, een ketting met een beer eraan. Echter blijkt dit symbool niet voor de jacht, maar voor liefde te zijn. Als tijdens een jacht zijn broer Sitka wordt gedood door een beer, gaat hij op zoek naar wraak, maar wordt op zijn beurt ook een beer. Na de wijze les besluit Kenai bij zijn broer beer Koda te blijven. Kenai is gelukkig en leeft, speelt en zorgt voor Koda, maar dan komt de lente en de andere mannendieren vertellen hem over mensjesdieren.
En die nacht droomt Kenai over een meisje, Nita, waar hij vroeger continu mee optrok. Ze waren de beste vrienden en Kenai heeft haar ook zijn ketting gegeven. Maar Nita verdween uit zijn leven voor hij beer werd.
De volgende ochtend denkt hij er niet meer aan, want hij heeft beloofd aan Koda om naar de bessenvallei te gaan om daar van de voorjaarsbessen te smullen. Dan loopt hij plots Nita tegen het lijf en dit is geen toeval. Nita is namelijk naar hem op zoek, want zij moeten de ketting, die ze vroeger van Kenai heeft gekregen, samen verbranden op de plek waar ze hem gekregen heeft. Dit zodat de band tussen hun verbroken kan worden en ze kan trouwen met haar verloofde. Dit is zoals het moet volgens de "geesten van het licht". Deze geesten hebben er ook voor gezorgd dat Nita met de dieren kan praten. Alhoewel Kenai wat teleurgesteld is in dit voorstel, begrijpt hij dat er geen plaats meer is voor zijn liefde voor haar, nu hij een beer is. Dus Kenai stemt toe en gaat samen met Nita en Koda naar die plek. Echter, tijdens de tocht naar de plek beleven zij allerlei avonturen, waardoor beide gaan twijfelen of dit wel is wat ze willen. Alhoewel Koda eerst wat jaloers is op de hernieuwde vriendschap tussen Kenai en Nita, ziet hij de liefde ook weer opbloeien en doet een verzoek aan de "geesten van het licht", om Kenai te ontslaan van zijn belofte. Maar tot ieders verbazing is het Nita die zelf een bijzondere wens heeft.

2006