03-08-07

Brother Bear 2.

706302_DV_L_F

De jonge jager Kenai, die snel volwassen wilde worden, onderging de rituelen voor zijn mannelijkheid volgens de rituelen van het dorp. Daarbij kreeg hij zijn Totem, een ketting met een beer eraan. Echter blijkt dit symbool niet voor de jacht, maar voor liefde te zijn. Als tijdens een jacht zijn broer Sitka wordt gedood door een beer, gaat hij op zoek naar wraak, maar wordt op zijn beurt ook een beer. Na de wijze les besluit Kenai bij zijn broer beer Koda te blijven. Kenai is gelukkig en leeft, speelt en zorgt voor Koda, maar dan komt de lente en de andere mannendieren vertellen hem over mensjesdieren.
En die nacht droomt Kenai over een meisje, Nita, waar hij vroeger continu mee optrok. Ze waren de beste vrienden en Kenai heeft haar ook zijn ketting gegeven. Maar Nita verdween uit zijn leven voor hij beer werd.
De volgende ochtend denkt hij er niet meer aan, want hij heeft beloofd aan Koda om naar de bessenvallei te gaan om daar van de voorjaarsbessen te smullen. Dan loopt hij plots Nita tegen het lijf en dit is geen toeval. Nita is namelijk naar hem op zoek, want zij moeten de ketting, die ze vroeger van Kenai heeft gekregen, samen verbranden op de plek waar ze hem gekregen heeft. Dit zodat de band tussen hun verbroken kan worden en ze kan trouwen met haar verloofde. Dit is zoals het moet volgens de "geesten van het licht". Deze geesten hebben er ook voor gezorgd dat Nita met de dieren kan praten. Alhoewel Kenai wat teleurgesteld is in dit voorstel, begrijpt hij dat er geen plaats meer is voor zijn liefde voor haar, nu hij een beer is. Dus Kenai stemt toe en gaat samen met Nita en Koda naar die plek. Echter, tijdens de tocht naar de plek beleven zij allerlei avonturen, waardoor beide gaan twijfelen of dit wel is wat ze willen. Alhoewel Koda eerst wat jaloers is op de hernieuwde vriendschap tussen Kenai en Nita, ziet hij de liefde ook weer opbloeien en doet een verzoek aan de "geesten van het licht", om Kenai te ontslaan van zijn belofte. Maar tot ieders verbazing is het Nita die zelf een bijzondere wens heeft.

2006

De commentaren zijn gesloten.