26-11-06

Bambi 2.

bambi2

Bambi weet niet precies wat er met zijn moeder gebeurd is, alleen dat ze voorgoed verdwenen is.
Bambi voelt zich verdoofd en verlaten en is ontroostbaar, maar gelukkig ontfermt zijn vader, de Grote Prins van het Woud, zich over hem. Helaas weet de Grote Prins zich eigenlijk geen goed raad met zijn jonge zoon. Alhoewel de Grote Prins meent dat Bambi een moeder nodig heeft, besluit hij dat deze winter hij de opvoeding nog zelf voor zijn rekening zal nemen en Bambi zal leren hoe het er in het woud aan toe gaat. Natuurlijk wil de Grote Prins dat Bambi zich als een Prins gedraagt en snel zelfstandig zal zijn, maar het verzorgen van een onervaren en speels jong valt niet mee. De Grote Prins blijft zich statig gedragen en lijkt daardoor wel gevoelloos tegenover Bambi. De Grote Prins kan dan ook niet wachten tot een hinde deze zware taak van hem overneemt. Ondertussen heeft Bambi het allemaal niet makkelijk, want hij mist zijn moeder en doet alles fout als hij de Grote Prins wil imponeren. Gelukkig krijgt hij daarbij hulp van zijn vriendjes het konijntje Stampertje en het verlegen stinkdiertje Bloempje. Ook ontmoet hij zijn vriendinnetje Feline weer, maar krijgt ook concurrentie door Ronno. Dus met vallen en opstaan leert Bambi op eigen benen staan en hoe alles in het woud te werk gaat. Dan, als gevaar op de loer ligt, toont Bambi dat hij moediger is dan hijzelf ooit voor mogelijk heeft gehouden. Zijn vader waardeert dat en langzaam groeien ze naar elkaar toe. Uiteindelijk ontdekt de trotse vader in een geweldig avontuur hoe bijzonder Bambi is. Dat hij zelfs nog van hem kan leren en dat hij als vader minder streng moet zijn. Hij is trots op zijn zoon. Bambi zal de nieuwe Grote Prins van het Woud worden.

2006

21:21 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (1) | Tags: patrick stewart |  Facebook |

The Incredibles.

incredibles

Mr. Incredible (stem: Craig T. Nelson) behoort tot een groep Superhelden, De Supers,  die de wereld redden van ieder kwaad en helpen bij rampen. Bob Parr, zoals hij echt heet, heeft vele krachten en kan dingen die andere mensen niet kunnen. Mr. Incredible heeft ook een enorme fan en dat is Buddy Pine. Echter, deze kleine jongen loopt soms in de weg en Mr. Incredibnble geeft hem dan ook te verstaan dat hij niet in de weg moet lopen als hij met zijn werk bezig is.
Maar dit alles was 15 jaar geleden. De Supers zijn ondertussen gedwongen door de overheid zichzelf terug te trekken. De gewone mensen werden bang voor de Supers en overspoelde de regering met schadeclaims. De regering besloot toen om de Supers te verbieden. Dus nu woont Mr. Incredible als Bob Parr in een gewoon huis samen met zijn vrouw, Helen (Helen Hunt) die ook een ex-super is. Zij was namelijk Elastigirl. Samen hebben ze drie kinderen, Violet (Sarah Vowell), Dash (Spencer Fox) en Jack-Jack. De oudste twee kinderen blijken ook ieder een eigen Superkracht te hebben, maar zij moeten van alles doen om deze te onderdrukken.
Bob werkt bij een verzekeringsmaatschappij, waar hij zich stierlijk verveelt. Zijn conditie is niet meer wat het vroeger was en de vetrolletjes beginnen hun tol te eisen. Het enige wat hij aan sport doet is bowlen. Eén keer in de week gaat hij met zijn vriend Lucius Best (Samuel L. Jackson), ook een ex-Super, bowlen. Althans, dat zegt hij tegen zijn vrouw! In werkelijkheid gaan ze weer hun Superkrachten uitproberen door zo ongemerkt mogelijk hun krachten te gebruiken voor het goede doel.
Dit gewone leventje veranderd als Bob thuis een mysterieus bericht ontvangt. Hij hijst en wurmt zich in zijn Mr. Incredible Superpak en gaat, zonder medeweten van Helen, naar een geheime ontmoeting. Hij krijgt te horen dat de veiligheid van de wereldbewoners afhankelijk is van zijn inzet. Hij moet naar een afgelegen eiland om daar een vijand te verslaan en uit te schakelen. De eerste opdracht is zwaar maar Mr. Incredible overleeft alles. Wel gaat hij daarna weer trainen. Thuis zegt hij niets en doet hij of hij iedere dag braaf naar zijn werk bij het verzekeringsbedrijf gaat.
Inmiddels thuis, is Helen achter Bob's geheim gekomen dat hij nog steeds zijn Superkrachten gebruikt. Zo ook dat hij waarschijnlijk bij Edna Mode (Brad Bird) is geweest voor herstel aan zijn Superpak. Ze besluit Edna te bellen en die laat haar langskomen voor een modeshow. Dan komt Helen achter de waarheid en ook komt ze erachter dat haar Bob waarschijnlijk in problemen zit. 
Helen voelt dat er iets mis is en daarom besluit ze achter Bob aan te gaan. Violet en Dash gaan zonder medeweten van hun moeder mee met haar in het vliegtuig. Bovendien hebben ze gezien dat hun moeder ook de voor hen door Edna Mode gemaakte Superpakken heeft meegenomen en het vooruitzicht op avontuur trekt hen wel aan.

2004

21:18 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holly hunter, samuel l jackson, jason lee, 2004, craig t nelson |  Facebook |

A bug's life.

bugs life

Kruip in de huid van Flip, Francis of één van de andere doldwaze vriendjes uit Disney's 'Een luizenleven" en ontdek dat er onder elk blaadje een groot avontuur te beleven valt.
Het wemelt er van de fantasievolle karakters, hilarisch gelach en kleurrijke, vernieuwende computer-animaties. Disney's en Pixar's "Een luizenleven" is een feest voor de hele familie !
Vooral als de dappere Flip op zoek gaat naareen aantal stoere krijgers om zijn mierenvolk te verdedigen tegen de bende van Hopper. Maar wanneer blijkt dat de stoere krijgers in werkelijkheid een stelletje mislukte circusartiesten zijn, leidt dit tot een komische chaos... maar zorgt ook voor onverwachte helden !

1998

21:14 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1998 |  Facebook |