26-11-06

The Incredibles.

incredibles

Mr. Incredible (stem: Craig T. Nelson) behoort tot een groep Superhelden, De Supers,  die de wereld redden van ieder kwaad en helpen bij rampen. Bob Parr, zoals hij echt heet, heeft vele krachten en kan dingen die andere mensen niet kunnen. Mr. Incredible heeft ook een enorme fan en dat is Buddy Pine. Echter, deze kleine jongen loopt soms in de weg en Mr. Incredibnble geeft hem dan ook te verstaan dat hij niet in de weg moet lopen als hij met zijn werk bezig is.
Maar dit alles was 15 jaar geleden. De Supers zijn ondertussen gedwongen door de overheid zichzelf terug te trekken. De gewone mensen werden bang voor de Supers en overspoelde de regering met schadeclaims. De regering besloot toen om de Supers te verbieden. Dus nu woont Mr. Incredible als Bob Parr in een gewoon huis samen met zijn vrouw, Helen (Helen Hunt) die ook een ex-super is. Zij was namelijk Elastigirl. Samen hebben ze drie kinderen, Violet (Sarah Vowell), Dash (Spencer Fox) en Jack-Jack. De oudste twee kinderen blijken ook ieder een eigen Superkracht te hebben, maar zij moeten van alles doen om deze te onderdrukken.
Bob werkt bij een verzekeringsmaatschappij, waar hij zich stierlijk verveelt. Zijn conditie is niet meer wat het vroeger was en de vetrolletjes beginnen hun tol te eisen. Het enige wat hij aan sport doet is bowlen. Eén keer in de week gaat hij met zijn vriend Lucius Best (Samuel L. Jackson), ook een ex-Super, bowlen. Althans, dat zegt hij tegen zijn vrouw! In werkelijkheid gaan ze weer hun Superkrachten uitproberen door zo ongemerkt mogelijk hun krachten te gebruiken voor het goede doel.
Dit gewone leventje veranderd als Bob thuis een mysterieus bericht ontvangt. Hij hijst en wurmt zich in zijn Mr. Incredible Superpak en gaat, zonder medeweten van Helen, naar een geheime ontmoeting. Hij krijgt te horen dat de veiligheid van de wereldbewoners afhankelijk is van zijn inzet. Hij moet naar een afgelegen eiland om daar een vijand te verslaan en uit te schakelen. De eerste opdracht is zwaar maar Mr. Incredible overleeft alles. Wel gaat hij daarna weer trainen. Thuis zegt hij niets en doet hij of hij iedere dag braaf naar zijn werk bij het verzekeringsbedrijf gaat.
Inmiddels thuis, is Helen achter Bob's geheim gekomen dat hij nog steeds zijn Superkrachten gebruikt. Zo ook dat hij waarschijnlijk bij Edna Mode (Brad Bird) is geweest voor herstel aan zijn Superpak. Ze besluit Edna te bellen en die laat haar langskomen voor een modeshow. Dan komt Helen achter de waarheid en ook komt ze erachter dat haar Bob waarschijnlijk in problemen zit. 
Helen voelt dat er iets mis is en daarom besluit ze achter Bob aan te gaan. Violet en Dash gaan zonder medeweten van hun moeder mee met haar in het vliegtuig. Bovendien hebben ze gezien dat hun moeder ook de voor hen door Edna Mode gemaakte Superpakken heeft meegenomen en het vooruitzicht op avontuur trekt hen wel aan.

2004

21:18 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holly hunter, samuel l jackson, jason lee, 2004, craig t nelson |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.