11-10-06

Jungle book.

1jb

Mowgli is een klein jongentje die opgevoed is door wolven in de jungle en hij wordt aangemoedigd door zijn vriend Bagneera, een wijze oude panter, om er op uit te gaan en de mensen wereld te ontdekken. Mowgli verzet zich en gaat er vandoor. Op zijn tocht naar de vrijheid ontmoet hij een nieuwe vrolijke vriend, Baloo de beer. Samen gaan ze er op uit voor een groot avontuur en ontmoeten nog veel andere vrienden van de jungle zoals; Een gekke oerang oetang, de hypnotiserende slang Sly en Shere Khan.

1967

18:46 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (2) | Tags: 1967, jungle book |  Facebook |

The Aristocats.

6305784116.01

Parijs 1910. Een rijke oudere dame besluit om haar fortuin na te laten aan haar kat Duchess en haar drie jonge katjes, Marie, Berlioz en Toulouse. Wanneer echter aan de katten iets zou gebeuren, gaat haar ganse fortuin naar de potsierlijke butler Edgar. De trouwe Edgar blijkt uiteraard het prototype van een Disney-schurk te zijn, die de katten verdooft en vervolgens ergens wil gaan dumpen. Een onfortuinlijke ontmoeting met twee honden, Napoleon en Lafayette, zorgt ervoor dat Edgar de mand met de katten ergens in het onherbergzame platteland moet dumpen. Wanneer de katten ontwaken, bevinden ze zich in het gezelschap van de sympathieke en wereldwijze rosse straatkater Thomas O'Malley, die onmiddellijk een oogje heeft op Duchess, en zo vertederd is door de drie kindertjes dat hij besluit om hem te helpen naar huis terug te keren. Het vijftal trotseert een melkleveraar en een trein, hebben een ontmoeting met twee kwebbelgrage eenden en hun dronken oom, en beleven een wilde nacht met de jazzband van Scat Cat. Terug bij het huis van Madame, moeten ze nog echter het grootste obstakel trotseren: een weerbarstige Edgar, die nu toch wel definitief van de katten af wil, en hen naar Timboektoe wil verschepen.

1970

18:41 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: phil harris, eva gabor, 1970, sterling holloway |  Facebook |

Sleeping beauty.

DVD-doornroosje

Bij de geboorte van prinses Aurora wordt de boze tovenares Maleficient niet uitgenodigd, en om zich te wreken spreekt ze een vloek uit over het kind: voor ze 16 jaar zal worden, zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven. Eén van de drie goede feeën, Flora, Fauna en Merryweather, kan de vloek enigszins verzachten: het kind zal niet sterven, maar inslapen tot ze door een prins zal worden wakker gekust. De drie feeën besluiten toch maar op zeker te spelen, en verbergen Aurora in een hut in het bos. Wanneer ze ouder wordt, blijft ze dromen van haar prins, en op een dag ontmoet ze Philip, die, zonder dat ze dat weet, bij haar geboorte aan haar is gekoppeld. Met het vooruitzicht om uitgehuwelijkt te worden, prikt ze zich op de avond van haar zestiende verjaardag alsnog aan een spinnewiel, en de vloek voltrekt zich.

1959

The sword in the stone.

swordinthestonegc-large

Engeland is in rouw; de vorige koning heeft het leven gelaten, en geen opvolger nagelaten. Enkel op de markt in Londen staat een aambeeld met een zwaard in gestoken. Een inscriptie leert de achteloze voorbijganger dat wie het zwaard uit de steen kan trekken, de ware koning van Engeland is. Vele edellieden en ridders zakken af naar Londen om hun geluk te beproeven, maar moeten helaas zonder succes weer afdruipen. De ridders besluiten dan maar om in het voorjaar een toernooi te houden, en de winnaar zal de nieuwe koning van Engeland worden, ongeacht wat het zwaard zegt. Sir Ector (Sebastian Cabot) meent dat zijn snoeverige zoon Kay (Norman Alden) een goede kans maakt, en bereidt hem voor op het toernooi. Niemand heeft echter oog voor Ectors pleegzoon, de schriele Wart (Rickie Sorensen / Richard Reitherman / Robert Reitherman), het keukenhulpje annex onbeholpen schildknaap van Kay. Wart heet eigenlijk Arthur, en slaagt erin met zijn onhandigheid altijd alles in het honderd te laten lopen. Op zoek naar een verdwenen pijl in het bos, stoot hij op de hut van de tovenaar Merlin (Karl Swenson), die zich zonder al te veel bescheidenheid voorstelt als de beste tovenaar aller tijden, in de toekomst kan kijken (en reizen), en zonder al te veel plichtplegingen zich engageert om Warts mentor te worden. Ector en Kay liggen krom van het lachen bij dit belachelijke voorstel, maar durven de sinistere Merlin de deur niet uit te wijzen. Samen met Merlins uil Archimedes (Junius Mattews) laat Merlin Arthur als toekomstig vorst regelmatig van gedaante veranderen, opdat hij de hiërarchie van de dierenwereld zou leren kennen en begrijpen. Dit leidt natuurlijk tot dolkomische situaties, waar de jonge Wart af en toe meer op zijn brood krijgt dan hij had gedacht, zoals een ontmoeting met Madame Mim (Martha Wenthworth), die hem tracht te verleiden om de gevreesde zwarte magie te gebruiken.

1963

Alice in Wonderland.

8717418013479_front

Alice (Kathryn Beaumont), die liever zit te dagdromen dan op te letten voor de les geschiedenis, volgt een wit konijn (Bill Thompson) die kennelijk haast heeft, in een konijnenhol. Daarbij komt ze terecht in een rare droomwereld bevolkt met een gevarieerd assortiment aan rare wezens: een rokende duizendpoot (Richard Haydn), de tweeling Tweedledum en Tweedledee (J. Pat O'Malley) die haar een verhaal vertellen over een walrus en een timmerman die een school oesters verorberen, een uitgestorven dodo, een gekke hoedenmaker (Ed Wynn) en een dikke kat met kameleon-eigenschappen (Sterling Holloway). In het magische wonderland zijn er bovendien tal van etenswaren aanwezig waarvan Alice ineenkrimpt tot een dwerg of uitgroeit tot een reus. Uiteindelijk belandt ze in een koninkrijk waar de soldaten speelkaarten zijn, geleid door een nukkige Hartendame als koningin (Verna Felton).

1951

18:30 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1951 |  Facebook |

The Hunchback of Notre Dame.

hunchback

Rechter Claude Frollo (Tony Jay) wil de stad Parijs zuiveren van het kwaad, en de zigeuners zijn zijn geliefde doelwit. Wanneer hij in zijn overijver een jonge zigeunerin van een trap laat vallen, en de vrouw een vreselijk mismaakt kind bleek te dragen, wil Frollo hem zich van het onfrisse zaakje ontdoen en het kind in een waterput gooien. De aartsbisschop heeft echter de zaak voor zijn ogen zien gebeuren, en hij verplicht Frollo moreel om toch tenminste het kind te onderhouden. Frollo sluit hem op in de toren, waar hij, als hij ouder zal zijn, de klokken kan luiden, en noemt hem Quasimodo, de half gevormde. Quasimodo (Tom Hulce) leeft een eenzaam leven, waar zelfs zijn drie vriendjes-waterspuwers hem niet gelukkig kunnen maken. Tijdens het carnaval waagt de mismaakte bultenaar zich naar beneden, in de waan verkerend dat zijn misvorming zal aanzien worden als een carnavalsmasker. De zaken lopen wat uit de hand: Quasimodo wordt achtereenvolgens tot Zot van het Jaar gekroond en dan door het publiek bespot, nadat de zigeunerin Esmeralda (Demi Moore) hem op het podium heeft gesleept. Esmeralda's vrijpostige houding is een doorn in het oog van Frollo, die langs de andere kant een ziekelijke begeerte voor haar koestert. Quasimodo kan haar kerkasiel verlenen, en wanneer Esmeralda door Quasimodo weer naar buiten, voorbij de wachters wordt geloodsd, ontlaadt Frollo's woede zich in alle hevigheid. Hij beveelt zijn nieuwe kapitein, Phoebus (Kevin Kline) om de stad te zuiveren van zigeuners, en niets of niemand te ontzien om hem Esmeralda te brengen. Phoebus weigert om onschuldige burgers te executeren, en wordt zelf geroyeerd. Door een list van Frollo verraden Phoebus en Quasimodo per ongeluk de locatie van het Hof der Wonderen, waar Esmeralda zich schuilhoudt, en ze wordt, na een laatste poging van Frollo om haar tot de zijne te maken, tot de brandstapel veroordeeld.

1999

18:28 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: demi moore, 1999 |  Facebook |

Bambi.

000000p700643_front

Het mooie verhaal van Bambi over volwassen worden begint met het ontwaken van de dageraad en het ontluiken van nieuw leven.

1942

18:26 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1942 |  Facebook |

10-10-06

Cinderella.

Cinderella_DVDNa de dood van haar vader krijgt Cinderella/Assepoester (Ilene Woods) af te rekenen met de machtswellust van haar gemene stiefmoeder Lady Tremaine (Eleanor Audley) en haar twee rotverwende stiefzusters Drizella (Rhoda Williams) en Anastasia (Lucille Bliss). Zij laten de arme Cinderella maar al te graag de vuile huishoudelijke werkjes opknappen en onthouden zich van elke vorm van appreciatie. Gelukkig zijn er nog de twee muizen Gus en Jaq – oftewel Tom en Pieter – en de vogeltjes die erin slagen om Cinderella op te beuren. En dan kondigt er zich een grote dag aan, want de koning nodigt alle jonge meisjes van het land uit op een bal. Op die manier hoopt hij een bruid te kunnen vinden voor zijn zoon. Cinderella zou maar wat graag naar het bal gaan, maar door al haar huishoudelijke taken schiet het haar tekort aan tijd om een jurk te maken. Maar niet getreurd, want daar zijn de dieren met een prachtige jurk. In een bui van jaloersheid scheuren Drizella en Anastasia de jurk aan flarden. Vol tranen rent Cinderella de tuin in, waar ze tot haar grote verbazing een toverfee ontmoet. De goede fee tovert Cinderella om tot een echte prinses zodat ze naar het bal kan gaan. Er schuilt echter 1 addertje onder het gras: de betovering vervalt om middernacht. Cinderella laat dat echter niet aan haar hartje komen en geniet met volle teugen van een heerlijke avond. Klokslag 12 uur, vlucht ze weg, maar ze verliest haar glazen muiltje. En zo begint de droomprins aan de zoektocht naar zijn droomprinses…

1950

19:07 Gepost door Helliwood-man in DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1950 |  Facebook |